Vegetarisk rödbetskalops
Jag älskar verkligen svensk husmanskost. Långkok med mustig sås som man mosa ner potatis i. Här är min vegetariska variant på vanlig hederlig kalops. Min rödbetskalops har just det där lilla extra. Jag förstärker den med kokta vita bönor.
Får du mot förmodan mat över så kan jag meddela att min veganska rödbetskalops är perfekt mat i vegetarisk lunchlåda.
Tid: 15 min. förberedelser, 35 min tillagning,
4 port, Vegan, växtbaserad, vegetarisk
INGREDIENSER
3 gula lökar
1 kg färska rödbetor
3 morötter
1 tetra stora vita bönor, 230 g avrunnen vikt
3 msk vetemjöl eller maizena
7,5 dl buljong
2 lagerblad
10 hela kryddpepparkorn
2 selleristjälkar i tunna skivor eller sellerisalt
Salt efter smak
GÖR SÅ HÄR
Skala löken, morötterna och rödbetorna.
Skär löken i stora bitar, skikva morötterna och skär rödbetorna i klyftor.
Sautera löken i lite buljong eller vatten tills den är genomskinlig och blivit lite brynt.
Lägg i morötterna, rödbetorna, lagerbladen och kryddpepparkornen, och slå på det mesta av buljongen. Spara 1,5 dl för redning.
Låt koka upp, och låt sedan allt sjuda på svag värme tills de går lätt att sticka igenom rödbetsklyftorna med en provsticka.
Skaka ihop mjöl och resten av buljongen till en klimpfri redning och vispa ner i kastrullen. Rör tills såsen tjocknat. Låt koka på svag värme. Rör om då och då.
Häll av spadet från bönorna och skölj av dem. Lägg i bönorna i kalopsen när rödbetorna är mjuka. Smaka eventuellt av med sellerisalt.
Servera med potatis, broccoli och gröna ärtor.
Få unika erbjudanden och inspiration direkt i din mailbox!
Registrera dig för vårt nyhetsbrev så missar du inga erbjudanden och nyheter. Följ oss, hör av dig och få mer support genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev i kontaktformuläret här till höger!
Hitta Nutrivis vikt & hälsa på Facebook där du får ta del av uppdateringar och nyheter om livsstil och hälsa, svar på frågor och annan support.