Sluta_banta_gå_ner_i_vikt

En vetenskapligt bevisad metod om att äta mer för att väga mindre

En stark och slank kropp skapas varken på gymmet eller med mirakelpulver – den skapas i köket och i ditt medvetande! Växtbaserad Rivstart handlar om att äta smartare för att nå sin målvikt och stanna kvar där. Hur man en gång för alla kan slippa dieter som bara håller kortsiktigt genom att följa några enkla, i grunden självklara principer för hållbar viktminskning.

Har du provat allt, men alltid hamnat på ruta ett igen? Provat snabba lösningar och fastnat i jojofällan? Svårigheten med viktnedgång är nästan aldrig att nå sin drömvikt snabbt, svårigheten ligger i att behålla den. Den här kursen hjälper dig med en strategi och kostråd som håller i längden så att du kan göra en förändring som varar.

Genom att använda principer som den termogena effekten (dvs råvaror som kostar lika mycket energi för kroppen att bryta ner), mat som ökar mättnadskänslan, samt principen bakom kaloritäthet respektive näringstäthet ger kursen praktiska tips och råd som ger förutsättningar för att nå och hålla en sund kroppsvikt.

Varför växtbaserad kost?

Allt fler får upp ögonen för hur viktig växtbaserad mat är för ett gott liv och normal vikt, och populariteten växer lavinartat. Den stora anledningen är att det är så effektivt för viktnedgång samtidigt som de flesta snabbt märker positiva hälsoförändringar. Det blir tydligt att mat inte bara handlar om kalorier in och kalorier ut ens när man vill bli av med överflödskilon. När kosten innehåller råvarorna som ger mest av viktiga näringsämnen per kalori minskar suget efter onyttigheter och småätande samtidigt som man boostar kroppens immunförsvar.

Genom att äta mindre av animalisk och processad mat och ersätta dem med mer näringstät mat av naturliga vegetabiliska råvaror får kroppen bättre förutsättningar att komma i balans.

VÄXTBASERAD RIVSTART I ETT NÖTSKAL 

 1. Startguide

Guiden förklarar enkelt de grundläggande principerna bakom hur man snabbt kan nå sin målvikt på ett hållbart sätt utan att ständigt behöva räkna, väga eller äta barnportioner. Vi går igenom vilken mat man kan äta sig mätt på och samtidigt skala av kilon. Detta är en vetenskapligt bevisad metod för att lyckas!

2. Näringsberäknade recept

Måltiderna i veckomenyerna är gjorda för att lägga grunden till matvanor som håller livet ut. Varje måltid är näringsberäknad, inte enbart kaloriberäknad. Varje dag ger de vitaminer, mineraler, antioxidanter och proteiner vi alla behöver för att må bra samtidigt som kaloritalen hålls nere.

3. Matsedel för 14 dagar

Kursen guidar dig genom dina första två veckor mot ett lättare liv med 3 måltider om dagen i 14 dagar. Recepten är beräknade utifrån att maten ska ge 100% av näringsbehovet för en vuxen person. Jag har planerat och förberett allt med matsedlar för alla veckans dagar, färdiga inköpslistor, alla recept du behöver samt råd om arbetsrutiner som underlättar din matvecka.

VAD ÄR VÄXTBASERAD KOST?

Växtbaserad kost är ett samlingsnamn för de hälsosammaste varianterna inom vegetarisk och vegansk kost med vegetabiliska råvaror  som bas – råvaror som tillåter dig äta dig mätt på färre kalorier. Kostschemat i kursen består av varma och kalla rätter med såväl grytor och soppor som sallader. Vad sägs om 

 • Portabellomacka
 • Ugnsbakad fylld paprika med ranchdressing
 • Thaigryta med ris
 • Choklad- & körsbärsglass
 • Bönburgare i pitabröd

….för att nämna några.

Matsedlarna är planerade utifrån de mest näringstäta råvarorna som finns och beräknade så att de ska ge tillräckligt av alla de viktiga näringsämnen vi behöver för att må bra utan att överäta kalorier.

Med lite planering och förberedelser (som du också får hjälp med) kommer du att laga flera av måltiderna på max en halvtimme. Ett par av ingredienserna hittar du i din hälsokostbutik, men de flesta finns i vanliga mataffärer. Recepten är gluten- och laktosfria och helt naturligt är allt fritt från animaliska ingredienser.

SKAPA EN HÄLSOSAM LIVSSTIL MED VEGETARISK KOST!


Mat är mer än kalorier. Det är också byggstenar i din kropp, och en av de viktigaste nycklarna till att lyckas med en kost- och livsstilsförändring är att kroppens alla näringsbehov tillgodoses.

När jag för några år sedan började studera om kopplingen mellan kost och hälsa blev det tydligt för mig att man kan äta sig mätt varje måltid och nå sin målvikt ändå, så länge man gör det med rätt mat. Mat som ger massor med näring till färre kalorier. Inget hokus pokus. Bara riktig mat!  

Allt blev så självklart när jag äntligen knäckte koden till vilken mat som var nyckeln till en varaktig livsstilsförändring. Med de här nya matvanorna fick jag snabbt bättre ork, mer energi, klarare hy och kom ganska snabbt i kläder som länge hängt längst bak i garderoben – i väntan på ….

Det blev så otroligt skönt att slippa tänka på fler dieter och framtida bantningsprojekt. Och det är precis vad den här kursen handlar om. Jag vill visa dig att du också kan klara det utan att räkna kalorier och kolhydrater eller väga varenda munsbit. Den här gången ska det ske med mat du kan leva med resten av livet.

Egentligen är det väldigt enkelt – ge kroppen vad den förtjänar så får du tillbaka det du vill ha!

vEGETARISK-MAT-NYTTIGT
 DETTA ÄR EN KURS FÖR DIG SOM 

 • Vill kickstarta din viktnedgång på ett hälsosamt sätt
 • Är trött på jojobantning och kaloriräkning  
 • Vill lära dig mer om maten man kan äta sig mätt på och ändå nå sin målvikt
 • Vill få in mer grönt i kosten
 • Vill lära dig mer om hur snabbt växtbaserad kost kan påverka både vikt och välbefinnande 
 • Redan äter mest vegetariskt eller veganskt och vill lära dig välja rätt råvaror att laga goda och mättande rätter av

I KURSEN FÅR DU

 • Näringsberäknade och lättlagade recept
 • Färdigplanerade kostscheman för två veckor
 • Inköpslistor för två veckor
 • Tips & tricks för att planera och förenkla matlagningen
 • Coachning och pepp i sluten Facebookgrupp ett helt år
 • Grundlig kunskap i näringslära
 • Dokument med översikt på viktiga och kritiska näringsämnen
 • Principerna bakom hållbar viktminskning

 

BERÄKNAD VIKTNEDGÅNG

 • 2 veckor – 4 – 5 kilo

 

PRIS

 • SPARA 100 kr! JUST NU endast 395 kr! (Ord. pris 2 veckor 495 kr)

Använd ditt friskvårdsbidrag för den här kursen 

vEGETARISK-MAT-NYTTIGT

SNABBGENOMGÅNG 

Vid anmälan kommer du att få ett bekräftelsemail med länk där du kan ladda kursmaterialet som kommer i tre delar. Dels en 45-sidig e-bok med grundläggande kunskap om, och principerna bakom, hållbar viktminskning samt en e-bok som omfattar en 14 dagars matplan med recept, inköpslistor samt tips & tricks för smidig matlagning de här två veckorna.  

 

 • Att göra smarta matval 
 • Principerna bakom hållbar viktminskning
 • Råvaruguide  
 • Om viktiga vitaminer, mineraler och mikronäringsämnen för att täcka ditt näringsbehov 
 • Detaljerad, näringsberäknad veckomatsedel för två veckor
 • Tips & tricks för att planera och förenkla matlagningen
 • Kostschema med veckoplanering, recept och inköpslistor för två veckor
 • Att göra omgivningen säker för frestelser
 • Motivation och målplanering
 • Hantera semester, storhelger och att äta ute 
Måste jag ha Facebook för att ha nytta av kursen?
Nej, du kommer att ha tillgång till allt kursmaterial direkt när du laddat ner det. Dock rekommenderar vi dig att gå med i Facebookgruppen Nutrivis Vikt & Hälsa för mer pepp och information om hållbar viktminskning. 

Måste man köpa många dyra specialprodukter?
De flesta ingredienserna köper du i din vanliga mataffär, någon enstaka i en hälsokostbutik. En del av ingredienserna som du köper in första veckan återkommer vecka två så du kan hålla ett väldigt ekonomiskt matkonto för de här två veckorna. 

Behöver jag någon speciell köksutrustning?
Den utrustning som behövs för den här kursen finns i de flesta kök. För de här två veckorna behöver du:
– Matlådor
– Blender (gärna höghastighetsmixer)
– Citruspress
– Måttsats: gärna 1 dl, 2,5 dl samt matskeds-, teskeds- och 1/4 teskedsmått
– Vitlökspress

Får jag i mig alla näringsämnen jag behöver?
Ja, i princip. För att gå ner i vikt utan att det skadar hälsan behöver man tänka på mer än kalorier. Kroppen behöver så mycket mer: vitaminer, mineraler, fibrer, långsamma kolhydrater, viktiga fettsyror och mikronäringsämnen. Skillnaden mellan den här viktnedgångsplanen och de flesta andra är att den här planen är gjord för att ge färre kalorier och tillräckligt av alla de viktiga näringsämnen kroppen behöver samtidigt utan att du ska behöva gå hungrig under tiden.

Behöver jag några kosttillskott?
Alla matsedlar är noga sammansatta för att täcka dagsbehovet av de vitaminer, mineraler, proteiner, hälsosamma fetter och mikronäringsämnen som kroppen behöver. Undantag är vitamin B12 som inte finns i vegetarisk kost. Om du tänker fortsätta med samma matsedel under längre tid än 2 veckor rekommenderar jag att du kompletterar med ett B12-tillskott.

Kan man gå kursen även om man har diabetes typ 2, högt blodtryck eller högt kolesterol?
Ja, det är bara en fördel att gå den här kursen då. Växtbaserad kost ger ofta väldigt god effekt. Förbättringar i blodvärden och blodtryck kan gå mycket fort, och snabb och korrekt reglering av medicinering är därför extra viktigt. 
Rådgör därför alltid med din läkare vid övergång till växtbaserad naturlig kost även för en kortare period. 

 

Enligt Konsumentköplagen har konsument alltid 14 dagars ångerrätt på sitt köp utom då man köpt digitala, nerladdningsbara produkter eftersom dessa inte kan återlämnas. Detta gäller även kurser eller material du beställer av Nutrivis AB om inte annat anges i direkt anslutning till respektive produkt.  För Växtbaserad Rivstart följer vi Konsumentköplagen och ditt köp återbetalas inte. 

Våra fullständiga köpvillkor hittar du här