Blomkålstacos

Vegetariska tacos av blomkål, svamp och valnötter! Skojar du? Nej, helt allvarligt så är mina veganska tacos en fantastisk variant på klassiska tacos. Kryddningen fixar du själv med en blandning av klassiska tacokryddor, men med lägre salthalt än de köpta kryddblaningarna för tacos. 

Med alldeles rätt konsistens så blir den här blandningen av blomkål och champinjoner ett ”tacokött” som är något alldeles extra. Du kommer inte att tro att de här vegetariska tacosen är är gjorde enbart på grönsaker. Med klassiska tacokryddor och låg salthalt svänger du lätt ihop helt vegetarisk, växtbaserad ”comfort food” tröstemat när den är som bäst!

Tid: 15 min. förberedelser, 35 min tillagning, Ugn: 175o
4 port, Vegan

 

INGREDIENSER

1 blomkålshuvud (ca 4 dl hackat) 
200 g champinjoner 
10 valnötshalvor 
2 msk soja 
1 msk chilipulver 
2 tsk paprikapulver 
2 tsk spiskummin 
1 tsk rökt paprika 
1 tsk vitlökspulver 
1 tsk lökpulver 
Svartpeppar, salt

8 tacoskal eller 4 pitabröd 
Tofu Fraiche 

 

 

GÖR SÅ HÄR
Värm ugnen till 175o.
Kör svampen på puls i matberedaren tills de har riskonsistens.  Lägg över i skål att blanda i.
Hacka eller pulsera valnötterna till samma konsistens och lägg över i skålen.

Ta bort stocken i blomkålen och bryt blomkålsbuketterna i mindre bitar. Pulsera även blomkålen till samma konsistens och blanda ner i valnöts- svampblandningen.  

Tillsätt kryddorna och sojan och rör runt noga så allt blir ordentligt blandat.

Täcke en långpanna med bakplåtspapper och sprid ut blandningen i ett jämnt lager. Låt baka ca 30 minuter. rör runt ordentligt och låt sedan baka ytterligare 10-15 minuter.

Ät med tacoskal, sallad, tomater, ärtguacamole och tacosås samt Tofu Fraiche.

 

 

 

Få unika erbjudanden och inspiration direkt i din mailbox! 

Registrera dig för vårt nyhetsbrev så missar du inga erbjudanden och nyheter. Följ oss, hör av dig och få mer support genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev i kontaktformuläret här till höger!

Hitta Nutrivis vikt & hälsa Facebook där du får ta del av uppdateringar och nyheter om livsstil och hälsa, svar på frågor och annan support.

8 + 1 =